Blog

Zijn duurdere hoesjes voor je iPhone echt beter?

Wanneer je op zoek bent naar een hoesje voor je iPhone, kom je veel verschillende fabrikanten tegen. De ene iPhone-gebruiker zweert bij de hoesjes van Apple zelf, terwijl de ander liever kiest voor een goedkopere fabrikant. En weer anderen halen hun hoesjes uit China via goedkope websites als Temu, SHEIN en AliExpress. Maar voldoen die hoesjes wel? Welke hoesjes zijn beter?

Waarom kiezen voor een originele Apple iPhone hoes?

Als je zeker wilt weten dat je iPhone optimaal beschermd is, kun je het best kiezen voor een hoes van Apple zelf. De fabrikant weet namelijk altijd als eerste wat de precieze afmetingen van de iPhone zijn. Daar wordt het hoesje precies voor op maat gemaakt, zodat het om alle kanten voldoende bescherming biedt. Het is een zeer geschikt iPhone 15 Pro hoesje.

Bij Apple kun je kiezen voor een siliconen of leren backcover, of voor een Apple MagSafe hoesje. Met laatstgenoemde kun je een MagSafe-lader gebruiken, zodat je veilig kunt opladen. Het mooie is dat een Apple iPhone-case ook wordt gedekt onder je Apple Care-verzekering als er iets mee gebeurt.

Goedkopere merken doen niet onder

Apple is allang niet meer de enige fabrikant van hoogwaardige hoesjes. De fabrikant zelf heeft concurrentie gekregen van goedkopere cases. Denk bijvoorbeeld aan merken als iMoshion en Accezz. Van deze merken heb je al hoesjes vanaf 17 euro. Deze fabrikanten bieden ook nog de hoesjes voor de oudere iPhones aan. Ben je op zoek naar een hoesje voor je iPhone 14 Pro, dan kun je die nog steeds volop vinden.

De materialen die de goedkopere fabrikanten gebruiken, zijn meestal, net als de hoesjes van Apple siliconen en microfibers. Zo beschermt het hoesje ook goed tegen vallen en stoten. Koop je dan ook nog een screenprotector, dan is ook het scherm van je iPhone goed beschermd tegen krassen. Volgens experts kun je hoesjes uit China beter links laten liggen, omdat ze vaak niet helemaal goed om je iPhone passen of omdat schokken niet goed worden opgevangen.

Lees de recensies

Helaas zijn niet alle goedkope iPhone-hoesjes van even hoge kwaliteit. Daarom is het een goed idee om voordat je een hoesje bestelt, de reviews te lezen. Bij grotere webwinkels kun je vaak lezen wat andere kopers van het hoesje vinden. Op die manier weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Naast de recensies over het hoesje zelf, is het een goed idee ook de recensies over de webwinkel zelf te lezen. Mocht het hoesje dan toch niet passen of wil je deze retourneren, dan weet je wat je kunt verwachten.