Blog

De 10 beste mannenjassen in het najaar van 2024

man holding black shirt

Het najaar van 2024 staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe aan te passen aan het koudere weer. Een goede jas is essentieel om de herfst en winter stijlvol en comfortabel door te komen. Maar welke mannenjassen zijn dit seizoen het beste? We hebben de top 10 beste mannenjassen voor het najaar van 2024 op een rijtje gezet.

Klassieke trenchcoat

De trenchcoat blijft een tijdloze klassieker. Dit najaar zien we de trenchcoat terug in nieuwe stoffen en kleuren. Bijvoorbeeld in traditioneel beige of een modernere variant in donkerblauw of olijfgroen, de trenchcoat biedt altijd een elegante uitstraling. Perfect voor zowel zakelijke als casual gelegenheden.

Double RL leren jas

Een leren jas is een must-have in elke mannenkast. Dit seizoen is de Double RL leren jas een absolute favoriet. Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige materialen en casual, maar toch professionele designs, en de vintage look die doet denken aan de jaren ‘80 en ‘90. De leren jas van Double RL combineert robuustheid met een vleugje verfijning, waardoor hij geschikt is voor bijna elke gelegenheid. Draag hem met een paar stevige boots en een donkere jeans voor de ultieme herfstlook.

Puffer jacket

Voor de koudere dagen is een puffer jacket ideaal. Dit type jas biedt niet alleen warmte, maar ook comfort. Dit seizoen zien we de puffer jacket in verschillende lengtes en kleuren. Van klassieke zwarte tot opvallende metallic versies, er is voor ieder wat wils. Combineer het met een chunky sjaal en je bent klaar om de kou te trotseren.

Parka met bontkraag

De parka blijft een populaire keuze voor het najaar. Dit seizoen is de parka met een bontkraag weer helemaal terug. Deze jas biedt extra warmte en comfort, perfect voor de echt koude dagen. Kies voor een variant met een afneembare kraag voor extra veelzijdigheid. De parka past goed bij zowel casual als outdoor activiteiten.

Wol-blend overjas

Een wol-blend overjas is een elegante keuze voor de herfst en winter. Deze jassen zijn niet alleen stijlvol, maar ook warm en comfortabel. Ze zijn ideaal voor zakelijke gelegenheden en formele bijeenkomsten. Dit seizoen zijn er veel overjassen met subtiele patronen en rijke kleuren zoals bordeauxrood en diepgrijs.

Gewatteerde vestjas

De gewatteerde vestjas is een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Deze jas biedt de warmte van een puffer jacket, maar met een slanker silhouet. Het is een veelzijdige jas die zowel binnen als buiten gedragen kan worden. Dit seizoen zien we veel gewatteerde vestjassen in aardetinten en met praktische details zoals grote zakken.

Utility jacket

De utility jacket is een stoere en praktische keuze voor het najaar. Deze jas is geïnspireerd op militaire kleding en biedt veel zakken en duurzame materialen. Dit seizoen zien we de utility jacket in neutrale kleuren zoals khaki en navy. Het is een perfecte jas voor dagelijkse avonturen en biedt zowel stijl als functionaliteit.

Suède bomberjack

Een suède bomberjack voegt een vleugje luxe toe aan je herfstgarderobe. Deze jassen zijn zacht, warm en ongelooflijk stijlvol. Combineer een suède bomberjack met een coltrui en een donkere broek voor een verfijnde look. Dit seizoen zijn er veel varianten beschikbaar in warme herfstkleuren zoals camel en wijnrood.

Donsjas

De donsjas blijft een favoriet voor wie op zoek is naar ultieme warmte. Deze jassen zijn lichtgewicht en bieden maximale isolatie. Dit seizoen zien we donsjasjes in een hoop kleuren en stijlen. Of je nu kiest voor een klassieke zwarte donsjas of een opvallende kleur zoals rood of blauw, je zult zeker warm en comfortabel blijven tijdens de koudere maanden.

Windbreaker

De windbreaker is ideaal voor de winderige herfstdagen. Deze jas is lichtgewicht en biedt goede bescherming tegen de wind. Dit seizoen zien we windbreakers in trendy kleuren en met moderne details zoals reflecterende strips. Het is een perfecte jas voor sportieve activiteiten en casual uitstapjes.

Technische regenjas

Voor de natte herfstdagen is een technische regenjas onmisbaar. Deze jassen zijn waterdicht en ademend, waardoor je droog en comfortabel blijft. Dit seizoen zien we veel regenjassen met stijlvolle snits en in diverse kleuren. Een technische regenjas is perfect voor zowel stedelijke omgevingen als wandelingen in de natuur.

Voor welke heren winterjas ga jij?