BlogInspiratie

Alles over de Top Boy cast

person smoking

Nou, joe hè. Als er een serie lang op zich liet wachten, dan is het misschien Top Boy wel. Tenminste, waar andere series gewoon elk jaar weer een nieuw seizoen eruit pompen, deed Top Boy er maar liefst 12 jaar over! Twaalf jaar, over 5 seizoenen, dat is meer dan twee jaar per seizoen. Ugh, we cannot.

Maar goed, het wachten is nu dan eindelijk voorbij, want er komt geen nieuw seizoen meer. Overigens was dat niet zo zeer de keuze van Netflix, maar eerder van de creators en de cast. Over die cast gesproken, in deze blog vertellen we je graag welk mensen precies in deze serie hebben gespeeld. We zullen ons met name focussen op de main characters, omdat zij simpelweg het vaakst te zien zijn. Scroll je gauw door? Dan ontdek je wie er daadwerkelijk heeft gestaan.

Een aantal van de meest bekende karakters

We vallen maar direct met de deur in huis en vertellen je graag over de meest bekende karakters in deze serie. Met andere woorden, het belangrijkste gedeelte uit de cast.

 1. Ashley Walters speelde DUSHANE
  32 afleveringen
  In elk seizoen zag je Dushane op het doek. Dushane is zo’n persoon waarvan je in eerste instantie denkt dat hij best vriendelijk kan zijn. Echter kan je als leider van een drugs empire vaak helemaal niet vriendelijk zijn. Kom je bijvoorbeeld aan zijn familie, dan kom je aan hem. In ieder geval kunnen we zeggen dat het stiekem wel ons favoriete karakter is. Zó cool.
 2. Kane Robinson speelde SULLY
  32 afleveringen
  Never let them know your next move. Tenminste, darn moet je er wel over na hebben gedacht, en dat doet Sully niet altijd. Schaad je bijvoorbeeld zoiets als zijn vertrouwen, dan kan je verwachten dat je daar consequenties van zal moeten ervaren. What you see is what you get, geldt bij Sully.
 3. Simbiatu Ajikawo as SHELLEY
  25 afleveringen
  Oelala, iemand met een verzorgend karakter en iemand die ook nog een langere tijd voor je moeder heeft gezorgd, is inderdaad een aantrekkelijke vrouw. Dat vindt Dushane althans. She’s the love of his life en komt met veel geduld en loyaliteit. Klinkt bijna te perfect, nietwaar?
 4. Jasmine Jobson speelde JAQ
  25 afleveringen
  Deze dame heeft het vertrouwen van bazen Sully en Dushane gewonnen. Ze heeft net als Dushane een weak spot for haar familie en heeft meerdere keren haar loyaliteit gezien. Dat moet ook wel, want met iemand als Sully boven je, wil je niet weten wat er gebeurt als je dat niet bent. Super gaaf in ieder geval.
 5. Araloyin Oshunremi speelde STEFAN
  23 afleveringen
  Op welke leeftijd kies je bewust voor ‘het verkeerde pad’? Deze struggle zie je enorm bij karakter Stefan. Hij heeft het in zijn leven absoluut niet makkelijk gehad en heeft helaas ook dierbaren verloren. Tja, wat moet je nou eigenlijk, als je zo jong bent.

Goed, na vijf karakters vinden wij het wel weer mooi, maar er zijn nog meer karakters die veelal in de serie hebben gespeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van Many (gespeeld door Natalie Athanasiou ‘NoLay’), Lauryl (nicht van JAQ en gespeeld door Saffron Hocking), Romy (gespeeld door Nyshai Caynes) en Kieron (gespeeld door
Joshua Blisset). Zij hebben ieder in elk geval in de laatste seizoenen gespeeld.

Waarom duurde de release van seizoen 3 zo lang?

In 2011 kwam het eerste seizoen van deze serie uit. In 2013 kwam seizoen twee uit. Daar is in principe niks geks aan. Ze hebben de tijd genomen voor hetopnemen van een nieuw seizoen, welke er nog redelijk vlot achteraan kwam. Echter kwam seizoen 3 pas in 2019. Ja, de serie liet zes jaar op zich wachten voor een nieuw seizoen. Hoe kan dat?

Nou, na het tweede seizoen werd er eigenlijk aangekondigd dat er geen seizoen 3 meer zou komen. Heel veel fans waren devastated en vonden dit nieuws ontzettend jammerlijk. Gelukkig was daar Netflix, die, hoewel het zes jaar later was, maar al te graag de rol van Channel 4 wilde overnemen om de serie te produceren. Vanaf die tijd zijn in vier jaar nog eens 3 nieuwe seizoenen gereleased. We hebben er dan ook extra van genoten en hebben er vrede mee dat er nu een geheel einde aan is gebreid.

Is Top Boy de moeite waard?

Top Boy is een Britse misdaadserie die draait om de drugshandel in de straten van Londen. Het volgt de levens van verschillende personages, waaronder drugshandelaren, bendeleiders en jongeren die proberen te overleven in een wereld van geweld en criminaliteit. De serie werpt een rauwe en realistische blik op de sociale dynamiek, economische omstandigheden en de impact van criminaliteit op de gemeenschap. Met boeiende personages, intense plotwendingen en diepgaande thema’s, wordt Top Boy vaak geprezen om zijn sterke verhaallijnen en uitstekende acteerprestaties. Als je van spannende misdaaddrama’s houdt, is het zeker de moeite waard om te kijken. Met andere woorden, is het de moeite waard om te kijken? Ja.

Conclusie

Hoewel de serie qua uitbrengen van de seizoenen niet helemaal synchroon liep aan hoe dat bij andere series het geval was, zijn we toch blij met de vijf seizoenen die er uiteindelijk zijn gekomen. Wat ons betreft is het de moeite waard om te kijken, maar wij zijn dan ook al bevooroordeeld omdat we simpelweg gewoon erg fan zijn. Dan maakt het niet uit als er een wat mindere aflevering in zit, bijvoorbeeld. Ach, kiek zelluf moar eum, zou onze opa in dialect zeggen.

Gerelateerd
BlogTech

Hoe de snelste motoren steeds sneller worden

Sneller is niet altijd beter, maar sneller is wel vaak leuker. Je sjeest overal tussendoor en voelt je als een koning op…
Tech

Kan je zelf de hemelbekleding van je auto repareren?

Wat dat betreft is de mens een heel interessant volk. Laten we zeggen dat grofweg de ene helft graag alles zelf wil…
Gezondheid

Nier verkopen, organen etc., hoe zit dat?

Laten we beginnen met de notie dat het verkopen van een nier of andere organen hartstikke illegaal is. Zelfs zó illegaal, dat…