Blog

Zo verras je jouw partner met een origineel filmavondje

woman lying on bed while eating puff corn

Of je nu net begint met daten of al jarenlang samen bent, een gezellig filmavondje met je partner is altijd een geweldig idee. Maar, waarom zou je vasthouden aan dezelfde oude routine van Netflix en chi… ehm… een bakje popcorn? Veel leuker, en dan spreken we misschien alleen voor onszelf, is het om je partner te verassen met wat origineels. Qua filmavondje, bedoelen we dan. In deze blog vertellen we je, van a tot z, hoe je dit aanpakt. De uitleg geven wij, de uitvoering laten we aan jou. Sounds like a plan, toch?

Een goede voorbereiding…

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt óók bij het organiseren van een fijn filmavondje. Afhankelijk van of je echt thuisblijft of niet, is het handig om de volgende tips aan te houden. Lees:

#1 Abonnementen

Heb je alle abonnementen van de streamingsdiensten al ingelogd op je televisie? Mooi, dan scheelt dat weer. Tenminste, als je goed internet hebt waarmee je daadwerkelijk kan streamen. En wat dacht je ervan als je weet dat er op live televisie die betreffende avond de lievelingsfilm van je partner wordt afgespeeld? Dan moet je wel de mogelijkheid toe hebben om het daadwerkelijk te kijken middels een tv-abonnement. Dus, zorg in de basis voor een goed internet en tv abonnement. Je zal hoe dan ook de perfecte film (of serie) vinden om te bekijken.

#2 Warmte

Hoewel je natuurlijk wil dat je date tegen je aan komt liggen, is het niet eerlijk om hem of haar er van te weerhouden het comfortabel hebben. Dus, trek alle dekentjes, kussentjes en andere verwarmingselementen maar tevoorschijn, want niet is zo lekker om in een hoekje weg te kroelen. Als je je date dan lief aankijkt, mag je er misschien wel bij komen liggen. Hint, hint.

#3 Snacks

Een dag niet gesnackt is een dag niet geleefd. Of zoiets. Ach, het komt er in elk geval op neer dat zonder een heerlijke versnapering, het originele filmavondje niet compleet is. Mocht je je date nog niet heel goed kennen, zorg dan dat je van alles wat hebt (chips, snoep, hapjes, smeersels, broodjes, etc.). Weet je wel wie er vanavond naast je ligt, dan kan je vast even je best doen om zijn of haar favoriete maaltje, bijvoorbeeld shoarma, patat, broccoli of pizza, te bestellen of te kopen.

Een aantal originele ideeën

Maar goed, nu ben je nog steeds niet verder gekomen dan een idee van een filmavondje op de bank. We zullen je in de volgende opsomming een aantal geweldig originele ideeen toewerpen, waar je wellicht wel door geïnspireerd raakt. Wat dacht je namelijk van:

  • Buitenbioscoop
    Als het weer het toelaat, waarom zou je dan niet buiten van een film genieten? Hang een wit doek tegen de schutting en projecteer daar met een beamer de film op. Steek wat kaarsjes aan, maak het gezellig met wat dekens en kussens en geniet samen onder de sterren van een filmavond.
  • Dekentent
    Misschien heb je ‘vroeger’ weleens een tent gemaakt van dekens in de woonkamer. Het zou geweldig zijn om dat weer eens te gaan uitvoeren. Dus, leg een matras tegen de bank, zorg dat dekens dat hele gebied ‘coveren’ en slinger je laptop/ tablet aan wat het filmscherm van de avond vormt. Knus, gezellig én de perfecte plek om in elkaars armen in slaap te vallen.
  • Filmfestival
    Organiseer je eigen mini-filmfestival met een selectie van films die jullie allebei graag willen zien. Maak programma’s, tickets en zelfs een rode loper om het festivalgevoel compleet te maken. Zorg voor een mix van genres en stijlen om het interessant te houden en laat elkaar na elke film stemmen op hun favorieten. Wie weet ontdekken jullie wel nieuwe favoriete films om samen van te genieten!

Kijk, we weten bijna zeker dat jullie filmavondje nu een gegarandeerd succes wordt. Waar wacht je nog op? Pak de afstandsbediening, duik onder een deken en geniet samen van een avond vol filmplezier. Veel kijkplezier!