Blog

Klapstoelen Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Pff, druk, druk en nog eens druk. Zo kan je je levensstijl op dit moment wel beschrijven. Waar je de ene dag bezig bent met klusjes rondom het huis, ben je de andere dag weer bezig met het verzorgen van onverwachte gasten. No problemo hoor, dat je dochter van 14 weer onaangekondigd haar 3 vriendinnen uitnodigt voor het eten. Allemaal leuk en aardig, maar waar haal je ook alweer die extra zitplaatsen vandaan? Dan maar weer op de bank eten?

Een oplossing voor dat laatste probleem, is de aanschaf van klapstoelen. Ze zijn de perfecte oplossing en hoeven absoluut niet duur te zijn. Je kan ze, naast deze situatie, ook gebruiken bij feestjes en buitenactiviteiten. Dikke prima, toch? In deze blog gaan we op zoek naar budgetvriendelijke opties en delen we tips over waar je goedkope klapstoeltjes kunt kopen zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort. Ontdek hoe je handig en voordelig extra zitplaatsen kunt creëren voor elke gelegenheid. Wij zeggen alvast ‘geen dank’.

Klapstoel Action

Fan-tas-ti-co. Je kan al bij een winkel als de Action een klapstoel (of meer) aanschaffen. Je keuze is dan niet heel erg reuze (lees: je hebt één variant), maar een is meer dan niks, nietwaar? Nou ja, kijk maar snel even.

Klapstoel

Prijs: €9,95
Afmetingen: 48 x 46 x 73,5 cm

Binnenkort een buurt bbq waarbij iedereen wordt gevraagd een eigen stoel mee te nemen? Geen probleem. Voor slechts een tientje (per stoel) sla jij deze mooie items al in bij de Action. Ze hebben een draaggewicht van 110 kg, dus als je niet-zo-kleine zoon besluit bij je op schoot te zitten, moet je oppassen dat je er niet doorheen zakt. Ach, in de meeste gevalle zal er vast niks gebeuren. Verder is de kleur van de stoel zwart, is het frame gemaakt van staal en zit je op een prachtig zitvlak van kunststof. Een hele hoge kwaliteit mag je voor deze prijs niet verwachten, maar geloof ons dat het beter is dan je misschien denkt.

Klik hier om de klapstoel te bekijken

Klapstoel Lidl

Zoek je bij de Lidl naar ‘klapstoel’, dan krijg je een uitgebreid assortiment aan allemaal luxe tuinstoelen. Stoelen die met gemak tientallen euro’s aantikken. En gelijk hebben ze, want een beetje ‘campingstoel’ kost al gauw zo’n 70 euro. Maar, daar zijn wij natuurlijk niet naar op zoek. Wij willen kwaliteit, opberggemak en vooral een zeer schappelijke prijs. Gelukkig vonden we één klapstoel die misschien in deze categorie kan worden geschaald.

LIVARNO home Houten klapstoel Sevilla

Prijs: €29,99
Afmetingen: 60 x 47 x 91 cm

Plat, dat is ‘ie zeker. Stijlvol, dat mag ook wel voor deze prijs. Handig, maar natuurlijk is een klapstoel dat.
Ja, we geven het toe, het is absoluut niet de goedkoopste die je in deze lijst zal tegenkomen. Wat het wel is, is kwaliteit. Het prachtige acaciahout zorgt voor een stijlvolle look, die tegelijkertijd ook mooi zou staan in een bohemian interior, Een ander pluspuntje zit ‘m in het beslag, dat is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dat is is staal dat is behandeld met een laagje zink om het te beschermen tegen roest en corrosie. Dit zinklaagje fungeert als een barrière tussen het staal en de omgevingsfactoren, waardoor het staal langer meegaat. Al moeten we hier ook bij vermelden dat het ons niet heel handig lijkt om de stoel in weer en wind buiten te laten staan. Maar, dat doe je waarschijnlijk ook niet want het compacte formaat is prima op zolder neer te zetten.

Klik hier om de klapstoel te bekijken

Andere budget keuzes

We zullen dit artikel verder vullen met andere budget keuzes qua klapstoelen. Daarnaast vind je tot slot nog een beknopte koopgids, waarmee je je keuze voor een bepaalde klapstoel nog beter kan verantwoorden. Niet dat je het aan iemand moet verantwoorden, maar we bedoelen gewoon aan jezelf. Dus, waarom kies je voor een houten klapstoel en niet voor een kunststof variant, om maar een voorbeeld te noemen.

Klapstoel Kwantum

Prijs: €14,50
Afmetingen: 79 x 43 x 48 cm

Zo, we continueren maar met een klapstoel van de Kwantum. Niet omdat het per se deze plek in deze lijst bevat (het is ook geen rangschikking), maar gewoon omdat de dubbele ‘k’ wel lekker bekt. Hoe dan ook is dit klapstoeltje misschien wel hét beeld van hoe je denkt dat een klapstoel eruit ziet. Een smalle rugleuning, een redelijk zacht zitvlak en in een eentonige, zwarte kleur. Nu moeten we eerlijk bekennen dat de Klapstoel Tess zwart ook in andere kleuren voorkomt. Echter heeft dit wel iets, dat zwarte. Wanneer je het opbergt, is het nauwelijks zichtbaar en je zal er hoe dan ook goed aan doen.

Klik hier om de klapstoel te bekijken

Klapstoel V-Part

Prijs: €21,99
Afmetingen: zitvlak 40 cm, hoogte 80 cm

Het stel je sowieso altijd gerust als een item dat je wil aanschaffen, goede recensies heeft. Heeft het namelijk maar één ster, dan zal je het waarschijnlijk niet eens overwegen om het aan te schaffen. Gelukkig heeft deze klapstoel een schappelijk 4,3 sterren gescoord, gegeven door bijna 100 mensen. Die 100 mensen, allemaal Nederlanders, zijn zeker meer dan kritisch. Het stoeltje is dan misschien wel net aan de duurdere kant in vergelijking tot bijvoorbeeld die van de Action, maar wat ons betreft nog steeds goed betaalbaar. Het is ook maar hoeveel je er nodig hebt. Koop je er tien, dan wil je misschien wat goedkopers, maar voor 2 of 3 van die dingen, is deze prijs prima.

Klik hier om de klapstoel te bekijken

Klapstoel Ikea

Prijs: €9,99
Afmetingen: zitvlak 34 x 37 cm, hoogte 78 cm

Ja ja, je hebt weer een excuus om even de Zweedse balletjes bij Ikea te gaan eten. Want, je moet er echt heen om deze GUNDE klapstoelen aan te schaffen. De stoel komt in een zwarte of witte kleur en is perfect om extra billen ruimte te geven om bijvoorbeeld je verjaardag te vieren. Nu is het niet de bedoeling dat je er urenlang op gaat zitten (hallo, zere rug), maar voor een uurtje of twee gaat het prima. Het is misschien ook wel een goede optie om neer te zetten in de ‘keet’ van zoonlief. De stoelen kunnen tegen een stootje, het is geen probleem als er wat bier opvalt en het maakt niet echt uit als er een keer eentje sneuvelt. Dat is natuurlijk geen vrijbrief om het te gebruiken alsof het een bal is, maar goed, je snapt wat we bedoelen.

Klik hier om de klapstoel te bekijken

Klapstoel Jysk

Prijs: €15,00
Afmetingen: 44 x 81 x45 cm

Ja, de Jysk heeft ook goedkopere varianten dan deze, maar de Klapstoel VOEL fluweel roze kan je toch niet laten liggen? Het maakt het kinderfeestje van alle dochters perfect af en ook vrouwlief zal er ongetwijfeld ontzettend blij mee zijn. In jullie moderne, rustige, beige-achtige interieur vloeien deze klapstoeltjes in alsof ze erin horen. Overigens zijn er ook genoeg mannen die zoiets flamingo-achtigs wel kunnen waarderen. Het is dus geen excuus om het niet te kopen, omdat het ‘roze en zacht’ is. Mocht je trouwens wel op zoek zijn naar de wat meer standaard variant, dan ben je al voor €13,50 klaar. Óf je komt elkaar tegemoet en koopt voor een vijftien euro de grijze, fluwelen klapstoel.

Klik hier om de klapstoel te bekijken

Koopgids klapstoel

Zoals beloofd volgt hier de beknopte koopgids voor de klapstoel. Gebruik de tips in deze gids vooral om een definitief besluit te kunnen vaststellen.

 • Gebruik
  Bedenk waarvoor je de klapstoel wilt gebruiken. Is het voor binnen- of buitengebruik? Wordt het gebruikt voor gelegenheden zoals kamperen, barbecues, picknicks, evenementen of gewoon als extra zitplaats in huis? Op basis van het antwoord op die vragen, kan je bijvoorbeeld bepalen welk materiaal (hout, metaal, kunststof, stof) handig is om aan te schaffen.
 • Comfort
  Overweeg het comfort van de klapstoel. Sommige stoelen hebben gewatteerde zittingen en rugleuningen voor extra comfort, terwijl andere meer basic zijn. Test de stoel indien mogelijk om te zien of deze comfortabel zit.
 • Draagvermogen
  Awkward, zakte diegene nou door de stoel heen? Hoewel de gemiddelde klapstoeltjes wel een draagvermogen van boven de 100 kg hebben, is het toch handig om dit te checken als je wat grotere mensen in je omgeving hebt.
 • Draagbaarheid
  Als je de stoel vaak moet verplaatsen of meenemen, kijk dan naar stoelen die licht van gewicht zijn en gemakkelijk inklapbaar zijn voor eenvoudig transport.
 • Onderhoud
  Overweeg hoe gemakkelijk de stoel te onderhouden is. Sommige materialen vereisen meer zorg dan andere. Kies een stoel die past bij het onderhoudsniveau dat je bereid bent te bieden. Want om nou elke keer na gebruik een stoel te moeten schoonmaken, daar heeft ook niemand zin in.

Al met al kunnen we concluderen dat het niet moeilijk is om wat uit te kiezen, maar je er zeker wel even over moet nadenken. Je focus richten op één stoel is wat ons betreft wat te karig, maar ja, wie zijn wij om wat te vinden…