Blog

Mbappe: afkomst, partner en meer

Met 111 miljoen volgers op de ‘gram’ valt hij nauwelijks te missen. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Kylian Mbappé. Ook niet heel gek, als dat in de titel staat. Maar goed, deze jongeman heeft inmiddels al zoveel successen behaald, dat we hem niet niet kunnen bespreken.

We zullen in deze blog ingaan op zijn successen, maar ook hoe die successen in eerste instantie zijn gevormd. Want, zoals bij alles in het leven geldt, niets gaat vanzelf. Natuurlijk werkt het mee als je vader al in het vak zit en misschien wat lijntjes voor je kan uitzetten, maar bij zoiets als een sport draait het ook wel degelijk om talent. In ieder geval zullen we zien hoe het bij deze man is gegaan, maar proberen we ook andere interessante feitjes over hem voor je uiteen te zetten.

Wie is Mbappé?

Nu kunnen we best begrijpen dat voetbal niet hetgeen is waar iedereen nou zo vrolijk van wordt. Sterker nog, je houdt van voetbal of je doet het niet. En als je je er niet in interesseert, dan kunnen al die namen je gestolen worden. Toch is het dus niet gek dat je wél weet wie Kylian Mpbappé is, omdat hij zoveel volgers op de sociale media heeft.

Nou goed, Mbappé werd op 20 december 1998 geboren in Parijs. Hij groeide op met zijn beide ouders, Wilfried Mbappé en Fayza Lamari. Zijn vader is van Kameroense afkomst en zijn moeder komt uit Algerije. Ze praten in Kameroen overigens veelal Frans, dus een verhuizing naar Frankrijk is niet geheel gek. Anyway, dat Mbappé opgroeide in Parijs, betekende absoluut niet dat hij ook ‘rijk’ was. Hij groeide namelijk op in een redelijke achterstandswijk, maar had het geluk dat hij daar wel veel kon voetballen.

Afkomst

Zijn afkomst zat hem in die zin mee dat zijn vader werd geselecteerd als voetbaltrainer bij AS Bondy. Op die manier werd het talent van zoonlief al snel opgemerkt en kon vaders lijntjes uitleggen naar clubs met opleidingen en dergelijken. In ieder geval zou Mbappé uiteindelijk heel Europa overvliegen, om uiteindelijk via AS Monaco te belanden waar hij vandaag de dag nog voetbalt: PSG, oftewel Paris Saint Germain.

Hij staat onder contract bij de club tot medio 2025, al zijn er de afgelopen tijd steeds meer vermoedens dat hij in de zomer van 2024 alweer een nieuwe plek heeft gevonden. Bij FC Barcelona, wel te verstaan. Maar goed, of dit waar is, kunnen we pas weten als het echt gebeurd. De transfer zal in ieder geval gaan om miljoenen, wellicht wel tientallen of een honderdtal aan miljoenen. Laten we het erop houden dat hij het absoluut niet verkeerd heeft, deze jongeman van pas 25 jaar oud.

Partner

Natuurlijk staan er ongetwijfeld meerdere vrouwen te springen om aan de zijde van Mbappé te gaan stralen. Is het niet om zijn rijkdom, dan is het wel om de uitzonderlijke prestaties die hij weet te leveren. Maar om kans te maken, is het wel handig of je weet of hij nog vrijgezel is of niet. Het antwoord op die vraag is wat lastig. Nadat zijn relatie met transgender model Ines Rau over leek te zijn, kwam eind vorig jaar een andere vrouw in beeld. Deze vrouw, genaamd Rose Bertram, is óók een model. Hoewel beide eigenlijk niet veel laten weten over de relatiestatus, zijn ze wel degelijk een aantal keer met elkaar gespot. We zijn dan ook benieuwd of dit mogelijk zal uitlopen naar een ‘bevestigde’ relatie. We weten daardoor wel dat Mbappé een oog heeft voor een aantal van de knapste dames van het land én dat hij het niet erg vindt als zij een stukje ouder is dan hijzelf is.

Paris Saint Germain

Nog heel even terug naar het voetbal, want wat doel Mbappé dat toch goed. Het is een van de meest getalenteerde voetballers ter wereld en staat wat dat betreft nog steeds aan het begin van zijn carrière. Zijn snelheid, technische vaardigheden en vele doelpunten hebben hem tot een superster gemaakt. Al op jongere leeftijd werd hij vergeleken met voetbalgrootheden als Pelé, Messi en Ronaldo. Daarmee lijkt hij een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan.

Dat laatste geldt al helemaal als je hoort voor wat voor bedragen Mbappé wordt gelokt naar andere clubs. Zo kreeg hij van het het Saudische Al Hilal een aanbieding van wel 300 miljoen. Hoewel hij dit aanbod afwees, zijn het absoluut serieuze bedragen en kunnen we wel begrijpen als hij zijn geliefde Paris Saint Germain zal verlaten. Want heel eerlijk, als het zoveel geld kan opleveren, waarom zou je het dan niet doen?

Conclusie

Al met al is het een man die wordt gewaardeerd om wat hij kan. Hij heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder het WK van 2018 met het Franse nationale team. Ook zijn eigen succes wordt weerspiegeld in persoonlijke onderscheidingen. Denk hierbij aan de Kopa Trophy en de Golden Boy Award. Het zijn prijzen die hij wat ons betreft 100% verdient. Gezien hij nog zo jong is, verwachten we dan ook zeker dat hij de komende jaren nog niet is uitgespeeld.