Blog

Milo Driessen: leeftijd, vriendin, vader, Slimste Mens deelname en meer

Alweer 30 jaar geleden zag een jongetje voor het eerst het levenslicht van deze wereld. Het speelde zich af in Den Haag, om precies te zijn. Het jongetje? Hij kreeg de volgende naam: Milo Johannes Driessen. Hoewel hij in eerste instantie een redelijk anonieme jeugd had, werd in zijn mid-twintiger jaren ineens bekend. Wij kennen Milo namelijk allemaal als één van Goldband.

Maar wie is Milo Driessen eigenlijk nog meer? Hoe oud is hij precies? Hoe is de relatie (geweest) met zijn ouders? Heeft hij ook een vriendin? Aan welke tv-programma’s doet hij allemaal mee? En wat vindt hij zelf eigenlijk van het succes van Goldband? Antwoord op voorgaande vragen en nog veel meer leuke weetjes over Milo Driessen, lees je in deze blog. Dus, wacht niet langer en ga gelijk verder met lezen.

Personalia van Milo

We starten maar even met de basis. Milo werd geboren in de Schilderswijk van Den Haag, echter groeide hij op in Scheveningen. Dat is dan ook nog steeds de plek waar hij vandaag de dag woont. De beste jongeman heeft een zusje, een broertje en een broer, met wie hij veel tijd doorbracht. Zo ging hij nog weleens met zijn oudere broer opstap in het uitgaansleven. Erg gezellig, lijkt ons zo.

Leeftijd

Inmiddels heeft de jongeman, geboren op 6 maart 1993, al best wat meegemaakt. Hij wordt dit jaar alweer 31, al zouden sommige mensen het idee krijgen dat hij een stuk jonger is, omdat hij en de andere jongens van de band zich niet altijd ‘gedragen’. Dat gedragen, dat heeft onder andere te maken met drugs en bijzondere momenten met fans tijdens optredens. Hier komen we later op terug.

Moeder en vader

Met zijn moeder had Milo een bijzondere band. Want hoewel ze qua drank en drugs gebruik lang niet alles goedkeurde wat hij deed, zou ze wel zijn grootste fan zijn geweest bij Goldband. ‘Zou zijn geweest’, omdat ze in begin 2018 helaas overleed. Een ‘grappig’ feitje aan de dag van de begrafenis is dat dat het moment was dat Goldband werd gevormd. Aan een picknicktafel, om precies te zijn.

De band met zijn vader heeft hij over het algemeen wat minder beschreven in interviews. Wel zei hij eens ‘Mijn vader is gewoon een mattie van me’. Dat klinkt naar ons weten erg positief, ook omdat Milo aangeeft dat hij zich nergens voor schaamt en graag met zijn ‘ouwe’ samen is.

Vriendin

Een vriendin, die heeft Milo Driessen naar ons weten niet. Wat we wél weten, is dat hij afgelopen zomer in België tongzoenend met een fan op het podium stond. Er stond namelijk zoiets als ‘Milo, Noodgeval. Deze is voor jou: samen witte was en muilen?’ Of te wel, ze vroeg of ze met hem cocaïne kon snuiven en kon tongzoenen. Dat eerste, dat doet de band inmiddels niet meer op het podium, maar dat tweede, daar stond hij dus wel voor open. Met ‘Noodgeval’ refereerde de fan naar een van de grotere hits van Goldband, luister maar eens onderstaand nummer. Overigens heeft Milo weleens ‘live’ cocaïne gesnoven op het podium, waar veel kritiek op kwam. Uiteindelijk realiseerden ze zich dat zelf ook en zijn ze daarmee gekapt.

In 2020 gaf Milo aan een vriendin te hebben, maar over die relatiestatus is weinig bekend.

Feitjes

En dan tot slot een aantal feitjes over deze beste jongeman, waar we je graag over vertellen. Het gaat onder andere over het feit dat hij ooit meedeed aan ‘De slimste mens’.

  • Tijdens de uitzending van ‘De slimste mens’ liet Milo een tatoeage van het Haagse dierenambulance nummer zien. De reden voor het zetten van deze tatoeage was om geld om te halen voor deze stichting. Milo en Boaz maakten 24 uur lang radio terwijl ze in een klein, koud hok vastzaten. Hoewel het bij het jaar van de tatoeage een niet heel groot succes was, althans, niet zo groot als gehoopt, waren de jaren daarna wel een stuk succesvoller. Hoe dan ook hoorde het zetten van die tatoeage bij de actie hoopte het duo (Milo en Boaz) er veel geld mee op te halen.
  • De naam Goldband is eigenlijk een merk van een zak gipspleister. Vandaar wordt vaak gerefereerd naar de jongens als ‘de stukadoors’. Je spreekt Goldband overigens uit als ‘plakband’ en dus niet op z’n Engels.
  • Milo heeft geen (openbaar) Instagram-account. Voor leuke kiekjes zou je dan ook echt bij Boaz of Karel (de andere twee Goldband-members) moeten zijn. Wat hiervoor de reden is, is ons overigens niet bekend. Maar goed, social media is lang niet altijd zo leuk, dus waarom zou je er ook aan beginnen?
  • Een eerste nummer werd geschreven met rijleraar Ronnie. Zowel hij als Ronnie bleken in die tijd altijd stoned te zijn. In ieder geval heette het liedje ‘Mijn Ego’ en stamde uit een tijd dat Milo veel bezig was met spiritualiteit en mediteren, etc.
  • Milo is een grote voetbalfan. Als het maar even kan maakt hij tijd om zich bij een club aan te sluiten en zijn ‘all time favorite’ voetbalclub is ADO Den Haag.

Conclusie

We kunnen zeker stellen dat Milo een even groot icoon is als zijn landgenoten. In ieder geval doet hij het goed en hopen we nog veel successen van hem en Goldband mee te maken. Voorlopig blijft hij lekker in Scheveningen wonen en reist hij Nederland en België af om op de grootste stages op te treden. We zouden zeggen: luister eens een liedje en we weten bijna zeker dat het aanslaat. Milo’s droom is om de nieuwe Doe Maar te worden en om dat te bereiken moeten ze nog ‘ff’ volhouden.