Blog

Kees Tol: brandwonden, partner, relatie, lengte, carrière, en meer

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van Kees Tol hebben gehoord. Deze vrolijke jongen weet de harten van velen Nederlanders te veroveren. Hij is niet alleen een goede zanger, maar hij is ook nog eens met regelmaat op tv te zien. Wat alleen veel mensen niet weten is dat Kees Tol een best wel heftig leven heeft gehad. Zo heeft hij met geluk de brand in Volendam overleefd in 2001. Ben jij benieuwd naar het leven van Kees Tol? En wil je meer te weten komen over zijn partner, cariere en jeugd? Lees dit artikel dan zeker even op je gemak door. We hebben het namelijk makkelijk voor je gemaakt door de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten!

De jeugd van Kees – opvoeding en lengte

We laten je straks veel meer zien over het liefdesleven en het werk van Kees Tol. Maar voor het zover is willen we je eerst wat meer vertellen over zijn jeugd. Kees Cornelis Tol si geboren op 10 februari 1982 in het pittoreske Volendam. Hij is de zoon van Thomas Tol, toetsenist van het legendarische BZN. Dit laat wel zien dat Kees opgroeide in de wereld van de showbizz. Al vanaf een jonge leeftijd heeft hij dan ook interesse gehad in de entertainmentwereld. Zijn opleiding bracht hem naar de mavo, waarna hij uiteindelijk met een mbo-diploma op zak aan het werk ging. Voor de mensen die het zich afvragen: Kees Tol is altijd al een lange jongen geweest. Met een lengte van ruim 1.90 meter kun je hem eigenlijk niet over het hoofd zien.

Brandwonden en trauma

Echter, het noodlot sloeg toe tijdens de Nieuwjaarsnacht van 2000-2001, waarbij Kees ernstige brandwonden opliep. Dit was een ervaring die zijn leven voorgoed zou tekenen. Recentelijk deelde Kees Tol een emotionele terugblik op Instagram, waar hij de brand in café ’t Hemeltje herdenkt. Zijn woorden nemen je als lezer mee naar die fatale nacht. Tijdens de brand keek hij de dood in de ogen maar heeft hij het gelukkig overleefd. Het is een moment dat hem altijd zal bijblijven, en waarbij hij stilstaat bij de kwetsbaarheid van het leven. Hoewel hij zelf slechts kleine brandwonden heeft opgelopen is dit niet het geval voor iedereen geweest. Tijdens de brand zijn namelijk 14 doden gevallen en ruim 200 ernstig gewonden.

Carrière van Kees Tol

In 2006 betrad Kees Tol de wereld van televisie als producent bij FTV. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, hij was al snel betrokken bij de productie van reallifesoaps rond Jan Smit en BZN voor de TROS. Zijn charisma en veelzijdigheid maakten hem een graag geziene gast, niet alleen in programma’s als ‘Gewoon Jan Smit’, maar ook als medepresentator van de Sterren.nl Top in zowel radio als tv. De zomers van 2008 tot 2014 stonden in het teken van ‘De zomer voorbij’, waarin Kees samen met Jan Smit, 3JS, Nick, en Simon het scherm betoverde. Daarnaast liet hij zijn acteertalent zien in films als ‘Zwartboek’ en ‘Sinterklaas verdwaalt in het grote bos’.

Zijn veelzijdigheid bereikte nieuwe hoogten toen Kees de stem insprak voor personages in ‘De LEGO Film’ en ‘The Lego Movie 2: The Second Part’. Ook waagde hij zich op de dansvloer in ‘Dance Dance Dance’ in 2016. In 2013 verraste Kees iedereen doordat hij de mol was in het AVRO-programma ‘Wie is de Mol?’. Zijn talent werd bekroond met de Talent Award op het Gouden Televizier-Ring Gala in hetzelfde jaar. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten. Van het presenteren van woonprogramma’s tot zijn rol in de televisieserie ‘Verliefd op Ibiza’, Kees Tol is overal op tv terug te zien.

Partner en relatie

We zien dat er veel mensen zijn die benieuwd zijn naar het liefdesleven van Kees Tol. Dit kunnen wij maar al te goed begrijpen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Kees Tol op dit moment nog altijd een single man. Hij heeft wel geprobeerd om te daten, maar het is hem nog niet gelukt om een leuke man aan de haak te slaan. Kees Tol valt namelijk op mannen zoals je wellicht al wel wist. Hij vind het overigens niet heel erg dat hij nog niemand heeft kunnen vinden. Een tijdje geleden heeft hij zich tijdens een interview bijvoorbeeld een happy single gay benoemd. We weten overigens niet of hij op dit moment wel een scharrel heeft. Dit is namelijk iets wat Kees Tol toch ietwat verborgen houdt voor de buitenwereld.

Ambassadeur tegen laaggeletterdheid

Naast zijn succesvolle carrière staat Kees Tol ook bekend om zijn betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. Sinds eind 2019 zet hij zich in als ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, waarbij hij zich inzet om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Dit toont aan dat Kees niet alleen een veelzijdige entertainer is, maar ook een betrokken en sociaal bewogen persoon. Hij probeert om de wereld net even een iets betere plek te maken. Zo is hij ook bij veel andere goede doelen betrokken en doet hij vaak mee aan de speciale benefiet concerten. In meerdere interviews heeft hij laten doorschemeren dat dit is waar hij eigenlijk het meeste plezier uit haalt: de wereld net even iets beter maken dan voorheen.

Een artiest van formaat

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het leven van onze favoriete Volendammer Kees Tol. Kees Tol heeft bewezen dat hij niet alleen een super populaire entertainer is, maar ook een vrolijke persoon met een groot hart. Zijn bijdrage aan de Nederlandse entertainmentindustrie en zijn inzet voor maatschappelijke doelen maken hem een unieke en bewonderenswaardige figuur. We kijken uit naar wat de toekomst nog in petto heeft voor deze veelzijdige Volendammer. Neem zeker even een kijkje op de rest van de site als je nog veel meer te weten wilt komen over de levens van bekende Nederlanders. Alleen door je goed in te lezen weet je wat ervoor nodig is om zelf ook door te klimmen tot de top van ons land!